Jak vypadal rok 2023


Zase to uteklo jako voda. Rok 2023 je za námi a my Vám všem chceme moc poděkovat za to, jak byl úžasný! Snažíme se, abychom vždy předčili Vaše očekávání, aby každý dostal něco navíc a jsme vděční za Vaši podporu. Také za to, že se vracíte a doporučujete nás dál svým známým, přátelům i rodině.

A jaký tedy ten rok 2023 byl?
Hodně jsem přemýšlela a usoudila jsem, že byl intenzivní a těžký. Nemyslím to vůbec zle, naopak. Protože to, co je krásné, výjimečné a perfektní, nikdy není jednoduché. I z negativního zážitku si nakonec vezmeme to nejlepší ponaučení a je to naše nejcennější zkušenost. Pak všechno krásné, co se nám děje, vnímáme o to intenzivněji, šťastné chvíle prožíváme s větším vděkem a vážíme si všeho dobrého, co se nám stane. A takový byl rok 2023.

Poznali jsme opět spoustu skvělých lidí. Někteří nám, jako každý rok, zůstanou a i za to cítím vděk. Spoustě z Vás jsme vytvořili další vzpomínky do rodinného alba. Zvládli jsme mnoho rodinných, těhotenských, párových a portrétních focení. Nechyběly ani firemní večírky a jiné události. Fotili jsme malé i velké svatby. Klidná posezení s rodinou i legendární mejdany. Podívali jsme se na nová (nejen) svatební místa. Některá mě velmi zaujala a o těch napíšu článek na Blog. Stejně tak jsme poznali nové dodavatele na svatbu, kteří nás přesvědčili, že ve svém oboru vynikají. Také jim věnuji článek na Blogu. Jsem totiž moc ráda, když se vracíme na perfektní místa a potkáváme tam známe tváře.

Nejbližší svatbu jsme vyfotili u nás v Hranicích. Nejdál jsme se vypravili, letos poprvé, do Jižních Čech. A taková pravá jihočeská, to prostě chceš fotit! :) Několikrát jsme se podívali na naše oblíbené místo Zamek Chalupki a celému týmu bych chtěla speciálně poděkovat, protože tady je na každé svatbě perfektně postaráno nejen o hosty, ale také o nás a moc si toho vážíme!

Všechny svatební dny jsme si s „našimi“ novomanželi užili a nasbírali jsme nespočet zážitků, na které budeme ještě roky vzpomínat!

Letos jsme konečně vypustili také sekci kurzů pro fotografy. Je za tím spousta práce. Předcházely tomu několikaměsíční přípravy a stále se mi zdálo, že něco chybí. Nakonec jsem moc ráda, že se nám podařilo tenhle projekt dotáhnout, přestože jsem už po tak dlouhé době ani nedoufala, že se to podaří.

Po dvou letech přišel čas aktualizovat portfolio. V sekci svatby jsou již nahrané nové fotky i videa a budeme moc rádi, když na ně mrknete i Vy, třeba se tam najdete :) Když jsem fotky vybírala, prohlédla jsem si všechny galerie a na každou svatbu jsem se v myšlenkách vrátila. Se slzou v oku jsem si pustila svatební showreel z roku 2022 a připadalo mi neuvěřitelné, jak je to dávno. Došlo mi, že se už vlastně stříhá showreel 2023. I ten brzy vypustíme! Postupně doplníme fotky také do dalších galerií a v příštím týdnu proběhne změna v nabídce focení, kterou jsem avizovala na našem instagramu a facebooku už v polovině prosince. Pro všechny již zarezervované termíny platí podmínky, které byly aktuální v čase rezervace.

Zažili jsme mnoho krásných okamžiků. Fotilo se celoročně a do každého focení jsme dali maximum. I po těch letech mi dělá radost, když vidím zlepšení v naší práci. Že s pokorou stále hledáme způsoby, jak to dělat lépe, že v sobě stále pěstujeme touhu být kreativní a že nám stále na každé jedné fotografii i videu záleží.

Jako každý rok i letos proběhla rekapitulace sezóny, analýza a tvorba plánu na další rok. Objem práce, kterou jsme v minulém roce zvládli, byl největší za celou naši kariéru. Stále vstřebávám, co letošní rok přinesl. Přestože jsme se snažili pracovat více, než kdy jindy, letos jsem poprvé měla pocit, že není všechno tak, jak bych si přála. I když si každý rok nechávám prostor pro nečekané události, letos jich přišlo opravdu hodně a celý rok se střídalo období kdy „se něco děje“ s obdobím, kdy doháníme resty. Na konci roku jsme se shodli, že takhle to nejde. Znáte tu známou větu, že to, co tělu dáme, nám i s úrokem vrátí? Já jsem tomu svému letos dopřála slušný záhul a věřte, že ty úroky sklízím ještě teď. Naučila jsem se ale několik užitečných věcí. Například si více vážit sebe sama a své práce. Necítit stále výčitky, když zrovna nepracuji ale naopak, že je důležité volný čas mít a užít si ho, odpočívat.

Plán na příští rok je tedy jasný - dokonalá rovnováha mezi prací a osobním životem, tedy zlepšit plánování. Z toho vyplývají další cíle, jako třeba zefektivnit workflow, věnovat se plnohodnotně marketingu a vzdělávat se. Sami jsme zvědaví, jak nám to půjde :)

Myslím, že s klidným svědomím můžu říct, že jsem loni úspěšně složila maturitu z trpělivosti. To jako fakt :) Uvědomila jsem si, jak důležitá je příprava, jak moc záleží na plánování a že vztahy mezi lidmi jsou zásadní. Taky, že moje intuice mě nikdy nezklamala a neměla bych ty „zvláštní pocity“ vůbec podceňovat.

Moje konstantní novoroční přání zní: Abychom v tom následujícím roce měli stále takové štěstí na klienty, jako dosud. Pokaždé se mi to splní. Už teď vím, s kým se v roce 2024 určitě uvidíme, některé další spolupráce jsou v začátcích a já věřím, že takových setkání bude ještě mnohem více. Moc se na všechny těším!

Do roku 2024 Vám všem přejeme hlavně zdraví! K němu lásku a trochu toho štěstí! A co víc? Važme si toho, co pro nás ostatní dělají navíc a snažme se to opětovat, jak nejlépe můžeme. Udržme v sobě pokoru, pomáhejme si, inspirujme se. Mějme se rádi! S úsměvem jde všechno lépe, tak ať je celý rok 2024 plný smíchu ♡

Lenka a Pavel, fotimejinak.eu


Líbí se Vám naše fotky? Sledujte nás na facebooku a instagramu, kde pravidelně přidáváme nové. 😊

Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR