Plánování svatby 1.díl



  • Napsala: Lenka | Přidáno: 10. leden 2021



Jste čerstvě zasnoubení a nevíte, jak s plánováním svatby začít? Co všechno je potřeba zařídit a v jakém pořadí? Dlouho (nebo nikdy) jste na svatbě nebyli a nevíte, jaké jsou aktuální trendy a co se tam dělá a nedělá, může a nemělo by se a tak? Mám pro Vás sérii dvou článků, které Vás přinejmenším nasměrují tím správným směrem. Časová osa je nastavena na rok. To je ideální doba. Všechna oblíbená místa a dodavatelé si obsazují každý rok následující sezónu. Jestliže chcete mít z čeho vybírat tak platí čím dříve, tím lépe!



(Alespoň) Rok před svatbou.

Tak tedy, čím vlastně začít? Někde se dočtete, že jako první se řeší místo, nebo termín… I to může být pro někoho správné. Ale já si myslím, že jako první byste si měli zhruba určit počet hostů, velikost svatby a rozpočet. Tyhle tři věci jsou dost zásadní, protože když budete vědět, kolik lidí vlastně chcete pozvat, dá Vám to nějakou představu, jak velká svatba to bude a podle toho už můžete tušit, jestli bude stát hodně nebo ne. I malá svatba může být drahá, ale tady uvažuji čistě jen o hrubém rozpočtu v závislosti na počtu hostů (předpokládám velikost místa, množství jídla a pití apod.). A když víte, kolik lidí byste chtěli pozvat, aby s Vámi strávili den D, stanovte si rozpočet – kolik můžete a jste ochotni za svatbu zaplatit. Protože co si budeme povídat, v dnešní době je to celkem drahá záležitost.


Jakmile máte budget, je správná chvíle rozmyslet se, jestli chcete nebo nechcete plánovat svatbu sami. Jestli o agentuře či koordinátorce ani neuvažujete, tento bod se Vás netýká. Pokud ano, oslovit je právě teď = ta správná chvíle (a vím o nevěstách, které agenturu oslovily úplně jako první, aby naplánovala a zařídila komplet všechno). Taková kvalitní svatební agentura nebo koordinátorka Vám pomůže už s výběrem místa, fotografa nebo oddávajícího. Může ale nastoupit na scénu, až když je potřeba vyřešit harmonogram dne nebo dokonce jen výzdobu a dekorace. Nezdá se to, ale jeden takový člověk Vám ušetří spoustu času, starostí, stresu, občas i peněz. Právě oni mají dobré vztahy s dodavateli, které mají odzkoušené, případně jsou schopni zajistit nějaké slevy. Co je také moc fajn, tak fakt, že Váš rozpočet je pro ně závazný a nepřekročí ho + se budou držet plánu a stylu.

"Jako první byste si měli zhruba určit počet hostů, velikost svatby a rozpočet."

Ať už tedy s radami koordinátorky (nebo v tomhle bodě můžete oslovit také dekoratéry) nebo bez nich, je nutné si na začátku rozmyslet styl svatby. Ideálně si projděte inspirace na internetu a vyberte si, co se vám líbí. Chcete svatbu ve stylu boho? Rustikální? Elegantní? Industriální? (i o tom se třeba někdy rozepíšu) Vyberte si jeden styl a od té chvíle se ho držte. Nenechte se ovlivnit tím, že se Vám někde líbí to a jinde tohle. Ani nenakupujte různé dekorace, které se k Vašemu stylu nehodí, nahodile, jen proto, že je zrovna objevíte v neodolatelné slevě.


Místo a matrika (termín). Super, už víte, jak velkou plánujete svatbu, v jakém stylu a taky kolik by měla stát! A to je nevyšší čas se porozhlédnout po vhodném místě. Budget Vám sám o sobě stanoví, po čem koukat. Ceny jsou totiž různé a pohybují se od 10.000,- až po 150.000,- za pronájem, někde třeba i více. Ne každé místo se hodí pro jakoukoliv svatbu. I styl Vám pomůže zúžit výběr. Podle stylu, velikosti i rozpočtu už je snadné si vytipovat pár míst, které požádáte o cenovou nabídku. To je provázáno s termínem a oddávajícím, tady velký pozor! Velmi často se stává, že snoubenci mají místo, termín, ale matrika nemůže/nechce v daný termín oddat. Na místě je zase v termínu, který je na matrice volný, obsazeno. Nastupují na scénu církevní sňatky. Pokud snoubenci nejsou věřící, shánějí někoho, kdo nebude mít jako požadavek aktivní víru. Tito lidé jsou velice žádaní a obsazení hooodně dlouho dopředu… Tohle je takový pomyslný kritický bod, ale všechno jde, když se chce. Jestli ještě nevíte, kdo Vám půjde za svědky, tak je nejvyšší čas si nějaké vybrat. Právě oni by už tady mohli hodně pomoci.


Fotograf a kamera – kromě prstýnků (které Vám většina zlatníků zhotoví do tří měsíců) Vám zůstanou jen vzpomínky – fotografie a videoklip. Právě tyto dvě služby jsou jedny z nejdůležitějších a nejrychleji obsazené. Vím, o čem mluvím. Už na jaře se nám bookují termíny na následující rok (zároveň odepisuji na spoustu poptávek na rok aktuální, hlavně u letních termínů bohužel s textem, že máme již obsazeno). Mimo jiné, dobrý fotograf Vám pomůže třeba s harmonogramem. Například my rozhodně a rádi. Jsme ti, kdo na svatbách vnímá dění nejvíce a máme vypozorováno, jaký sled událostí je nejlepší. Má to velké plus i pro nás – když víme, co se bude celý den dít, nic nám neuteče.


Když máte tyto body, tak máte základ! Teď si můžete dát chvíli pauzu a sbírat inspiraci.


TIP:

Poradím Vám vychytávku: Vytvořte si na Pinterestu nástěnku. V náhledu uvidíte, jak Vám všechno kolem svatby ladí a když neladí, tak to snadno vymažete. Zadejte poptávku na svatební skupiny pro doporučení: hudba pro obřad i na odpolední zábavu, kadeřnice a vizážistka (teď se jim říká Hairstylist a MUA), floristka, catering, sweetbar a dort (cukrářka), svatební oznámení (grafika + tisk – může zajistit i fotograf. My tuto možnost nabízíme a nevěsty jsou rády, že mají vyřešeno více věcí na jednom místě). Všechny dodavatele si postupně projděte, podívejte se na jejich práci a právě nástěnku na Pinterestu použijte jako předlohu, až budete poptávat konkrétní lidi. Z těch, kteří mají portfolio podobné obsahu nástěnky, si pak budete snadněji vybírat. Máte zhruba půl roku dát si dohromady tyhle záležitosti a ohlídat si, abyste neulítli jak v rozpočtu, tak ve stylu svatby.




Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR