Lámete si hlavu s tím, co vybrat do svatebního rautu?

Jako svatební fotografové jsme jich zažili a ochutnali spoustu. Je to vždycky věc chuti, ale myslím, že máme dost velký přehled, abychom Vás mohli malinko inspirovat. 🍴 Co je časté, co méně, co mívá úspěch a co naopak zůstává do výslužek?
svatba plzeň raut
Začínáme dopoledne. Příjezd hostů. Poslední přípravy výzdoby. První panáky a oběd v nedohlednu. Není to úplně raut v plném slova smyslu, ale je vhodné mít i v tuto dobu pro Vás i hosty nachystáno jednoduché, lehké a rychlé občerstvení. Nejčasteji jsou to koláčky a chlebíčky, které doplňují obložené talíře a buchty všeho druhu. Originální možnosti jsou například ovocné a zeleninové mísy, kanapky a snacky, studené špízy. Takové ty malé dobroty akorát na jedno kousnutí. Je fajn mít, zejména před obřadem, k občerstvení tyhle malé jednohubky. Zaženou hlad, ale nijak zvlášť nezasytí a hlavně, není potřeba sedat ke stolu s talířem. Což v tom hektickém svatebním shonu před obřadem každý ocení!

Řekli jste si ANO, oběd všichni snědli, dort byl super! Kde je další jídlo? 🤤 Tady! Minihamburgery 🍔 jsou aktuálně velmi v kurzu. Kdo by je nemiloval? Ty mizí velmi rychle a často se na ně tvoří fronta. Už jsme zažili i raut, kde nebyly mini, ale úplně normální hambáče. Chutnaly výborně! svatba lidečko hamburgery

Obložené chlebíčky asi na sto způsobů. Sýrové, salámové, italské, šunkové...

Maso jako stálice. Řízečky, kuřecí špalíky, přírodní plátky, ražničí. A taky třeba rovnou celé prase, losos nebo šunková kýta. Z této kategorie moc zbytků nebývá. A kdy už, je to fajn výslužka! 🍗 svatba raut plzeň

Saláty. Takový zeleninový salát s kuřecím masem, šopák nebo těstovinový salát se zeleninou, ty byly vždycky top! 🥗 Rovnou můžeme zmínit třeba caprese na špejli, které ozdobí každý rautový stůl.

Něco k tomu. Dneska už není potřeba krájet rohlíky na čtvrtky nebo mít celou veku. 🥐 Různé bagetky, chlebíky nebo croissant se taky hodí k zakousnutí. Pečivo může být i mírně opečené.

Kdo by rád něco Jooo echt! Tak takový minikebab, gyros, pizza... vůbec nejsou špatnou volbou. 🍕 Hosté se po nich mohou utlouct a tvoří se na ně pomalu seznam čekatelů.

TIP:

⚠️Dejte pozor na teplo! Některá jídla nejsou úplně kompatibilní s vyšší teplotou prostředí a už po krátké době může přijít problém. 🚽☢️ Typicky to jsou saláty s majonézou a tataráky.
⚠️Rozmyslete si taky, kam raut umístíte. Nejednou jsme byli svědky toho, že si na něm víc pochutnali mravenci než hosté.
svatební raut žebra

Tatarák je už nedílnou součástí snad každé svatby. To je prostě klasika. Samozřejmě s topinkou a česnekem.

Loni mě ovšem mile překvapilo sushi a nebo třeba krabi, raci a krevety na grilu. 🦐 To bych fakt neřekla, že ochutnám zrovna na svatbě. Jako bonus bylo navíc to, že tyto speciality kuchař připravoval přímo před hosty. svatební raut hranice raci

Co mi udělalo, jako milovníkovi rýže, ultramegaradost, když jsem si mohla dát na svatbě na oběd pravé italské rizoto s parmezánem!




NA ZÁVĚR:
Co se týká jídla na svatební raut, ať už zvolíte mísy, ze kterých si každý vezme to, na co má zrovna chuť nebo už hotové variace jako chlebíčky a saláty, obě verze jsou fajn. Většinou na svatbách býva obojí. Pokud vám to dovolí budget, určitě zvažte catering s možností přípravy jídla přímo před hosty. Vždy to fungovalo jako zpestření programu svatby a hosté to milovali. 👩‍🍳 Navíc tak nehrozí, že nejoblíbenější jídlo dojde.

Určitě jste postřehli, že jsem úplně vynechala sladké. Ano, bude další článek! 🤩 Pokud o něj nechcete přijít, sledujte nás na facebooku a instagramu. 😊 Doufáme, že pro Vás byl tento článek inspirací a pokud máte originální nápad, podělte se s námi! Koukněte ještě dolů do galerky a sdílejte dál 🤩

Telefon

737 710 794

Email

my@fotimejinak.eu

Umístění

Hranice, celá ČR